به طور خلاصه پیرامون بحث علل خروج صمغ و کنترل آن در درختان میوه هسته دار، علل متعددی می تواند باعث بروز مشکل باشد. از جمله شانکر باکتریایی یا قارچی ، آفات پوست خوار و تنش خشکی یا سرمازدگی که سبب شکاف و زخمی شدن پوست تنه می شود.
در صورتی که مشکل مربوط به شانکر قارچی یا باکتریایی باشد با استفاده از مخلوط بردو محل زخم را پس از تراشیدن آن بایستی آغشته نمود و با دو نوبت سمپاشی با یکی از سموم مسی (اکسی کلرور مس یا مخلوط بردو) در بهار قبل از باز شدن جوانه ها و در پاییز پس از ریزش برگ تا حدی کنترل می شود.
اما طبق نظر شخصی بنده با توجه به شرایط اقلیمی منطقه فرضیه سوسک های پوستخوار قوت می گیرد. چرا که این سوسک ها عمدتا به درختانی که دچار تنش خشکی هستند حمله می کنند. یکی از مشکلات شایع در مناطق گرم و خشک از جمله استان خراسان جنوبی، آفات پوست خوار می باشد. ضمن اینکه خود تنش خشکی نیز به تنهایی سبب ترک خوردن و شکاف پوست درخت می شود. برای کنترل سوسک های پوست خوار سمپاشی زمستانه با روغن ولک به همراه اتیون (اوایل اسفند یا اواخر بهمن) و سمپاشی با فرمول (فنیتروتیون+نفت سفید+صابون سمپاشی) را در اردیبهشت ماه که فصل تخم ریزی سوسک هاست، توصیه می کنم.
سم فنیتروتیون ۲۵۰ سی سی
نفت سفید ۱.۵ لیتر
صابون مایع ۲۵۰ سی سی
مواد فوق را در ۱۰۰ لیتر آب مخلوط نموده (آخرین چیزی که باید اضافه شود صابون است) و روی تنه درختان را با سمپاش یا بروس پوشش دهید. دقت شود که نازل طوری تنظیم شود که این مخلوط روی برگ ها ریخته نشود.
نکته:
تقویت درختان از نظر آبیاری مناسب و منظم (مدار متناسب با اقلیم منطقه بین ۱۰ تا ۱۴) و کود دهی کافی به خصوص کود های پتاسیمی تاثیر زیادی در کنترل و مدیریت آفات چوب خوار دارد.
آیا صمغ در درختان بطور طبیعی رخ میدهد یا خیر
سلام. معمولا علتی غیر طبیعی داره شبیه خونریزی که نمیتونه طبیعی باشه. ولی گاها عامل جدی است و منجر به خشک شدن میشه و باید موردی بررسی بشه.
پارسال سیب های درشت وسالمی اورده بود ولی امسال بااینکه کود اهن وکودهای دیگر داده بودم پنج عددسیب اورد وبرگهایش زرد وحالت سوخته بخود گرفت پنکوزول هم داروی کرم هم زدم حالا پوستش ترکیده وشیره ی زیادی بیرن میاید علتش برای من مبهم است باتشکر اگر رهنمایی شوم
سلام در این مورد نیاز به اطلاعات بیشتر و مدارک مصور هست. لطفا در منوی سفارش خدمات گیاهپزشکی اطلاعات را بارگذاری کنید و درخواست خود را ثبت بفرمایید. با تشکر.
سلام در این مورد نیاز به اطلاعات بیشتر و مدارک مصور هست. لطفا در منوی سفارش خدمات گیاهپزشکی اطلاعات را بفرستید
سلام. اگه کود پوسیده نشده بریزید بدتر باعث ایجاد آفت و مشکلات دیگر می شود. باید حتما از پوسیده بودن کود مطمئن شید
سلام. من در کانادا درخت نارنج را از هسته رشد دادم و الان در گلدان به حدود ۶٠ سانتیمتر رسیده و تنه پر از خار است. حدود یک هفته هست که روى ساقه جوان بالاى گیاه صمغ زرد جمع شده. باید چکار کنم؟
سلام درخت پسته ۳-۴ ساله ای را برای باغچه ام سفارش دادم که فروشنده در ابتدای زمستان از سر زمین داخل یک گلدان برایم اورد منتها موقع کاشتن در باغچه از گلدان خارج نکرد وگفت چون مقدرای خاک زمین را با درخت به همراه اورده بهتر است با همان خاک چال شود فقط گلدان پلاستیکی را شکست در ابتدا صمغ سفید رنگی از جوانه های سر شاخه وقسمتهایی از تنه به مقدار خیلی کم خارج می شد ولی الان که هوا خیلی سرد شده روی شاخه های بالایی حالت دون دون را پیدا کرده ایا اینها طبیعی است وایا راهی وجود ندارد که بدون خارج کردن درخت بفهمیم درخت ریشه داشته یا نه با تشکر از شما
سلام .چند بار جای ضمغ درخت را با مخلوط چسب پیوند وسم بردو ترمیم کردم ودوبار کلا سم پاشی کردم اما جواب نداده لطفا راهنمایی کنید
علت خروج صمغ باید بررسی شود